„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie. Operacja pt. „Opracowanie innowacyjnej technologii produkcji wysokiej jakości mięsa świń żywionych paszą wzbogaconą w kwasy omega-3 i kwercetynę z cebuli odpadowej” współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Współpraca” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020."

WIELKOPOLSKI INFORMATOR EKOLOGICZNY o naszym projekcie

Naszym projektem zainteresowali się prowadzący program „WIELKOPOLSKI INFORMATOR EKOLOGICZNY”, który jest współtworzony z Wojewódzkim Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Poznaniu. Prowadzących ten program zainteresowała głównie możliwość wykorzystania łuski cebuli i cebuli pozaasortymentowej jako dodatku do paszy.

Dlatego 09.09.2024 rozpoczęto zdjęcia do programu. Spotkania przeprowadzono u Lidera Projektu, w wytwórni pasz „LIRA” oraz na terenie Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

Przygotowany materiał został wyemitowany 20.09.2024 roku.

LINK DO TRANSMISJI

 

 

 

osoba w białym kilu trzyma tacę z próbkami suszy cebuli i pokazuje je do kamery